Uge 43’s hellige rytme – faste- og fejringsdage

Søndag

Hver eneste søndag er en ‘lille påskedag’, en opstandelsesdag til minde om Kristi sejr over døden. Mens man i løbet af året kun fejrer jul og pinse én gang, kan man sige, at man hver eneste uge fejrer påskens mysterium. Derigennem bliver Kristi opstandelse forudsætningen for vores liv.

På søndag er det 20. søndag efter trinitatis. Denne tid i kirkeåret er præget af, at vi nærmer os kirkeårets afslutning og Kristi genkomst. Derfor er tiden præget af en dobbelthed. På den ene side fyldes vi med håb, da Kristus kommer igen i herlighed. På den anden side ønsker vi, at vores liv har båret Åndens frugter, så at vi bliver en del af det “folk, som bærer Guds riges frugter” (Matt 21.43). Derfor er vi endnu mere årvågne og beder om barmhjertighed: “Herre, forbarm dig,” lyder det i gudstjenesten igen og igen.

Barmhjertigheden bliver kendetegnet på vores liv: Både den barmhjertighed, Gud har vist os, men også den barmhjertighed, som vi viser mod andre mennesker (jf. Rom 11:25-32).

Ondag

Onsdagen er den ene af kirkens to klassiske fastedage. Onsdagen er forræderiets dag, da det i påskeugen var denne dag, hvor Judas besluttede at udlevere Jesus.

Fredag

Fredagen er den anden af kirkens klassiske fastedage. Fredag er korsfæstelsens dag, hvor Jesus døde for verdens skyld. Gennem denne dag præges vi af hele menneskehedens skyld og af Kristi død. Det er derfor en dag for både omvendelse og taknemlighed over Guds godhed. På denne dag fyldes vi af længes efter at dele opstandelsens måltid med Kristus søndag morgen.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: