Uge 44’s hellige rytme – faste- og fejringsdage

Søndag

Denne søndag er Jesu ord til os: “Omvend jer!” Søndagens bibeltekster er hårde og usentimentale. Vi er i den sidste tid. Kirkefædrene sagde om Gud, at han er fascinosum et tremendum, fascinerende og skræmmende. I denne tid virker han mest skræmmende. Men de hårde ord har mere sin plads i den kærlige Guds opdragende pædagogik, end hos den straffende Gud. Gud straffer ikke, men er den barmhjertige gartner, der ved, at vi skal beskæres for at bære frugt.

Denne søndag er også apostlene Simon og Judas’ dag, der fejres sammen, da de ifølge traditionen missionerede sammen, blandt andet i Persien.

 

Onsdag

Fastedag.

 

Fredag

Fastedag.

 

Lørdag

Alle helgens dag. Her fejres alle de hellige kvinder og mænd, der i kirkens lange historie har vidnet om den kristne tro. Vi fejrer alle dem, “den store hvide flok,” der ikke har en særskilt helgendag. For os bliver disse helgener tegn på det kommende rige, efterfølgelse værdig.

 

Søndag

Alle sjæles dag. Her fejrer vi alle vores kære, som er sovet hen. Vi mindes dem og beder for dem. I mange folkekirker fejrer man kun Alle helgens dag, og dette gør man søndag. Her har man ofte ikke så meget fokus på alle kirkens hellige kvinder og mænd, som er gået forud for os, som er indholdet i Alle helgen, men tænker mere på dem, der i løbet af det sidste år er døde, dvs. indholdet af Alle sjæles dag. Fejrer man kun én af disse dage, eksempelvis Alle helgen, kan man dog passende have begge dimensioner med: helgenerne og de hensovne.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: