Broderlighedens sakramente

Johannes, der i 300-tallet var ærkebiskop af Konstantinopel, var en så fremragende prædikant, at han fik tilnavnet Chrysostomos, Guldmund. Men for Johannes Chrysostomos var det ikke nok blot at tale. Derfor arbejde han i særlig grad på at forbedre sundhedsvæsenet og øge hjælpen til de svageste i samfundet. “Broderlighedens sakramente,” kalde han det.

Vores indre tro hænger altid sammen med vores ydre liv, handlinger og valg. “At eje mere end nødvendigt er at berøve de fattige, det er altså at stjæle,” siger Basilios den Store, Chrysostomos’ gode ven.

“I dag ville det være i kirkefædrenes ånd at opfordre de samfund, der lever i overflod, til at gennemføre en kollektiv askese, som ville gøre det muligt at fordele verdens ressourcer bedre,” opfordrer ortodokse Olivier Clement os.

Billide: De tre hellige ærkebiskopper: Basilios den Store, Gregorios Teologen og Johannes Guldmunden.

De tre hellige ærkebiskopper: Basilios, Gregorios og Johannes.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: