Kærlighedens bånd

“Jeg kender et menneske,” siger Simeon den Nye Teolog, “som længes så meget efter sine brødres frelse, at han ofte træder frem for Gud med hele hjertet og brændende tårer i en forbøn, der er Moses værdig, for at bede om, at hans brødre vil blive frelst sammen med ham, eller at han må blive fordømt sammen med dem. For han var knyttet til den i Helligånden med sådan et kærlighedens bånd, at han ikke ønskede at træde ind i Guds rige, hvis det betød, at kan ville være adskilt fra brødrene.”

Som den ortodokse teolog og økumeniker, Olivier Clement, gentager igen og igen i sin utrolig læseværdige bog, Kilder, så er den kristne ikke blot udvalgt til at søge sin egen frelse, men i samme ånd som Moses at gå i forbøn for hele skabelsen. Denne forbøn er enhver kristens præstelige opgave, og selv om den gerne skal komme til udtryk i det personlige bønsliv, har den sin særligste og stærkeste plads i kirkens gudstjeneste, i forbønnen under eukaristien.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: