Præstens syndsbekendelse

Præstens syndsbekendelse ifølge Lev Gillet (aka en munk fra østkirken):

O, Herre, jeg ved, at jeg er for uværdig til at regnes blandt dine tjenere, dem, som du har kaldet til at være synlige tegn på hele kirkens almene præstedømme. Hver og en, som får en sådan opgave, forventes at have nået længere end dem, han repræsenterer.

Men min skyld er i stedet større end deres, for det indre lys, jeg har modtaget, er større, og jeg har fået nåde i overflod. Hvor ofte har jeg ikke forsømt og forbrudt mig mod denne nåde. Jeg er kun præst, hvis jeg har del
i dit helt igennem hellige præstembede. Og alligevel er jeg ofte langt fra dig, jeg forkaster din vilje og gør det, der ikke behager dig. Med den hånd, som du har helliget til at velsigne, sårer jeg sjæle.

O, Herre, se til mig i min store elendighed! Forvandl mig. Drag mig til dig, og skab i mig en sand præst, du, som er den eneste Præst, vor sjæles store biskop.

IMG_1503.JPG

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: